pirog-yabloki-sharlotka-eda

 

1. Шарлотка з яблуками та грушами

 Інгредієнти:

  • 4 яблука
  • 1 груша
  • 150 г вершкового масла
  • 5 ст. л кориці
  • 2 склянки цукру
  • 2 ст. л рому
  • 4 яйця
  • 1,5 склянки борошна
  • Мускатний горіх за смаком
  • 1 ст. л лимонної цедри
  • Цукрова пудра

Приготування:

  1. Яблука та груші підготуй до приготування – вимий і очисти. Наріж скибочками.
  2. На сковороді розтопи вершкове масло (залиш трохи для змащування форми для випічки) і на маленькому вогні трохи підсмаж на ній яблука. Додай 0,5 склянки цукру, просмаж близько хвилини, посип корицею, готуй ще близько хвилини. Потім додай ще 0,5 склянки цукру і тримай на сковороді все ще близько хвилини.
  3. Додай до яблук ром, можеш підпалити його – тоді яблука вкриються ароматною скоринкою і шарлотка з яблуками буде дуже пікантною!
  4. Приготуй бісквітне тісто з яєць, решти цукру і борошна. За консистенцією воно має нагадувати згущене молоко. Додай у нього лимонну цедру і мускатний горіх.
  5. Форму для випічки змасти вершковим маслом. Яблука виклади на дно і залий тістом.
  6. Духовку розігрій до 180 градусів Цельсія і випікай шарлотку близько 20 хвилин. Потім потрібно вийняти пиріг з форми, посипати корицею, цукровою пудрою і подавати до столу!

Зауважимо, що під час приготування цієї шарлотки з яблуками ти можеш трохи змінювати пропорції продуктів.

 

2. Сирна шарлотка

11398732

Інгредієнти:

  • 300 г сиру;
  • 4 яблука;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 ст. цукру;
  • 3 курячих яйця;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 2-3 ст. борошна.
  • мед за смаком

Приготування:

  1. Розімни сир і збий яйця з цукром до густої піни.
  2. Розтопи масло, трохи остуди і обережно залий його в яйця. Додай сир, сметану і соду. Ретельно перемішай.
  3. Борошна має бути стільки, щоб тісто по консистенції нагадувало густу сметану. Додай нарізані скибочками яблука і перемішай.
  4. Змасти форму рослинним маслом і вилий у неї тісто. Випікати на середньому вогні близько години. Готовність краще перевіряти не зубочисткою, а за станом країв пирога. Якщо вони золотисто-коричневого кольору і легко відходять від країв форми – десерт готовий!

 

 3. Шарлотка класична

Інгредієнти:

  • 4 солодких яблука,
  • 3 яйця,
  • 50 г сметани,
  • 1 склянка борошна,
  • 1 склянка цукру,
  • сода – на кінчику ножа,
  • 1 ч. ложка лимонного соку,
  • кориця,
  • 80 г ізюму,
  • 10 г вершкового масла – для змазування форми.

Приготування:

  1. Яйця змішай із цукром і лимонним соком і збий міксером у піну. Додай сметану і потім плавно введи борошно, продовжуючи збивати. Додай соду на кінчику ножа або розпушувач для тіста. Усе ретельно перемішай і дай тісту постояти 5-10 хвилин.
  2. Яблука помий, почисти від насіння. У разі необхідності можна очистити і від шкірки.
  3. Форму для випікання змаж маслом, якщо треба, то вистели папером для випікання.
  4. У форму виклади яблука. Тісто ще раз збий міксером. Потім додай у нього родзинки, попередньо запарені, і ретельно перемішай.
  5. Яблука залий тістом, акуратно розрівняй і посади шарлотку в духовку. За бажання шарлотку можна прикрасити зверху шматочками яблук, виклавши їх віялом. При випіканні вийде дуже красиво. Випікай шарлотку з яблуками 40 хвилин при температурі 190-200 градусів, перевіряючи готовність.
  6. Готову шарлотку з яблукам посип корицею. Подавай на стіл шарлотку з яблуками, прикрасивши шматочки пирога кульками морозива, гілочками м’яти або горішками.

 

4. Житня шарлотка з яблуком і сливою

120214133254-121015205628-p-O-sharlotka-s-rzhanoj-mukoj-jablokami-i-slivoj

Інгредієнти:

  • 3 яйця,
  • 60 г житнього борошна,
  • 30 г пшеничного борошна,
  • 170 г цукру,
  • 2 яблука,
  • 10 слив,
  • 50 г волоських горіхів,
  • щіпка меленої кориці,
  • щіпка солі,
  • 2 ст. ложки мюслів.

Приготування:

  1. Збий яйця з цукром у щільну піну. Горіхи обсуши й подрібни. Фрукти почисти і поріж шматочками.
  2. Змішай обидва види просіяного борошна з розпушувачем, сіллю, корицею і горіхами і введи в яєчно-цукрову суміш.
  3. На дно змащеної вершковим маслом форми висип мюслі тонким шаром. Виклади яблука та сливи і зверху залий тістом. Відправляй шарлотку в розігріту до 180°С духовку і випікай приблизно 50 хвилин.

 

5. Шарлотка з батона

Інгредієнти:

  • батон;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 ст. молока;
  • 150 г цукру;
  • кориця;
  • 10 яблук;
  • 50 г масла.

Приготування:

  1. Збий молоко з яйцями і опусти туди тонко нарізані скибочки батона.
  2. Змасти маслом форму для торта і виклади на дно посуду і з боків підготовлені хлібні скибочки.
  3. Зверху виклади шар скибочок яблук, посип їх цукром і корицею, накрий знову скибочками батона. Чергуй шари до тих пір, поки зверху не виявиться шар батона. На нього і поклади шар масла.
  4. Випікати шарлотку в гарячій духовці до готовності.

Смачного !!!